medclair_invest_start.png
 
Intensifierat fokus på arbetsmiljö i UK positivt för Medclair - erhåller order om elva enheter till ett värde av cirka 4 MSEK

Medclair har under måndagen erhållit order på totalt elva enheter med leverans under det första halvåret 2023. Beställningarna, som består av tio mobila destruktorer (MDU) och en central destruktor (CDU), har ett totalt värde om cirka 4 MSEK. Vidare har Medclair ett stort antal utstående offerter i Storbritannien vilka förväntas gynnas av ett intensifierat fokus på och debatt om arbetsmiljön.   

Sjukvården i Storbritannien har sedan en tid haft uttalade ambitioner om att kraftigt sänka sina utsläpp av växthusgaser. Utöver klimatfrågan har lustgasens arbetsmiljöaspekter fått allt mer utrymme i den brittiska debatten, vilket uppmärksammades sista veckan i februari men en mängd artiklar i nationell press. Som en direkt konsekvens av detta har Medclair fått beställningar på elva destruktorer för omgående leverans till fyra sjukhus samt ett större antal offertförfrågningar. Att installera Medclairs produkter innebär en mycket kostnadseffektiv metod att dels minska sjukhusens klimatpåverkan, och dels nå en sund arbetsmiljö. 

" Medclair har under en relativt kort period med framgång etablerat sig som en ledande leverantör av lösningar för en hållbar och säker användning av lustgas i Storbritannien. Tillsammans med våra återförsäljare har vi idag en dialog med över 100 sjukvårdsområden i landet, då främst med fokus på klimatproblem associerade med lustgas och de mål som sjukvården har att uppnå 2030", säger Jonas Lundh, VD Medclair AB.

Lustgas är en effektiv smärtlindring som används globalt inom vården. Fördelarna med lustgas är många, bland annat snabb smärtlindring och kort återhämtningstid. Gasen är dock en potent växthusgas och en arbetsmiljöfara. Medclair erbjuder lösningar på båda problemen, något som sedan flera år nyttjas av bolagets kunder.


Denna information är sådan information som Medclair Invest AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 mars 2023 kl 08:30.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Mikael König, Medclair Invest AB (publ), Tfn: 070-486 17 98, e-post: mikael.konig@medclair.com

Medclair AB är ett svenskt green-tech bolag inom Medclair Invest-koncernen. Genom innovation och vårt FoU nätverk strävar vi efter att vara de ledande experterna på säker lustgashantering - genom vår breda produktportfölj kan vi erbjuda säker och hållbar lustgas till sjukvården.

Bolaget noterat på NGM Nordic SME. Mer information om Medclair finns på www.medclair.com

Filer för nedladdning

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.